Einde NZ, begin Aussie! - Reisverslag uit Hamilton, Australië van jos spinder - WaarBenJij.nu Einde NZ, begin Aussie! - Reisverslag uit Hamilton, Australië van jos spinder - WaarBenJij.nu

Einde NZ, begin Aussie!

Door: Ilse en Sparky

Blijf op de hoogte en volg jos

15 Februari 2012 | Australië, Hamilton

Woensdag 8 februari
Goede morgen wereld, onze bestemming voor vandaag: Christchurch! Wat ook onze eindbestemming in NZ zal zijn… maar daar denken we nog even niet over na. We hebben nog een paar volle dagen en die gaan we goed besteden. Dus eerst maar eens op naar Christchurch! Onderweg moeten we nog een poosje stoppen omdat er een kudde schapen op de weg staat. Nadat die weer veilig in de wei gezet zijn door een paar werkhonden vervolgen we onze weg, maar de vraag is of we het gaan halen. Een bijna lege tank en geen benzinepomp in de buurt!! Gelukkig halen we het net en rijden we zonder verdere problemen Christchurch in. Hier maar eens opzoek naar een VVV-kantoor. Nergens te vinden, het hele centrum is dicht vanwege de aardbevingen. (De gevolgen zijn nog goed zichtbaar, veel huizen en gebouwen zijn beschadigt of liggen plat.) Na een poosje doelloos rondgereden te hebben besluiten we het een stadje verderop te zoeken. Hier aangekomen hebben we een vvv gevonden en hebben we onze plannen voor morgen definitief vast gesteld. Daarna was het etenstijd en hebben we de camper weer geïnstalleerd op een camping.

Donderdag 9 februari
Vandaag moeten we weer bij tijds uit bed want we hebben vandaag 2 dingen gepland staan. Beginnen rond een uur of 8 met rijden weer richting cc. Net buiten cc ligt ons eerste adres waar we moeten zijn. Eenmaal aangekomen op een verscholen plekje in het bos staan ze dan: de tanks:). We kregen hier een rondleiding en uitleg over verschillende soorten voertuigen. Nou ik ben er wel achter dat de tank divisie niet zo`n pretje was in de oorlog… maar goed, na het einde van de rondleiding kwam het leukste!! Ik mag eindelijk gaan rijden in een echte tank:) De tank waar ik een rondje in mag doen heet de Centurion. Deze is gebruikt in de oorlog in vietnam. Tot zo ver de info, op naar het rijden! Nadat de motor een beetje warm is gelopen mag ik eindelijk gas geven. Echt bruut z`n ding. Het rijden is best vermoeiend eigenlijk.. zware koppeling en je moet flink aan de hendels trekken om hem de bocht door te krijgen. Helaas wil deze tank niet harder dan 35 kmh maar dat drukt de pret zekers niet!! Als je rijd lijkt het net of je live in een computerspel zit! Dit was echt een super gave ervaring om een keer te doen!
Okey en dan nu op naar het volgende punt op het programma! Zijn richting de kust gereden naar het stadje Akaroa. Hier gaan we een poging doen om met de dolfijnen te zwemmen. Daar aangekomen bleek dat we al wat aan de late kant waren en dus redelijk moesten op schieten om ons in de wetsuits te hijsen. Na het kodakmomentje zijn we aan boord gestapt en de baai uit gevaren om te zwemmen, maar eerst moesten we de dolfijnen zien te vinden. Na dat we er een aantal gespot hebben werd de boot stil gelegd en blijven we nog even wachten om te kijken of de dolfijnen rond de boot blijven zwemmen. Dat gebeurde gelukkig ook en dus mochten we het water in. Nadat we eenmaal in het water lagen waren de dolfijnen er al weer snel vandoor helaas…. Eenmaal weer aan boord word de zoektocht voortgezet. Dit heeft zich een paar keer zo herhaald.. helaas hebben we niet echt met ze kunnen zwemmen, maar we hebben ons goed vermaakt vandaag. Om te slapen zijn we weer terug gereden naar cc.

Vrijdag 10 februari
Onze laatste dag alweer in NZ. Tijd is hier snel gegaan(zoals de tijd meestal gaat: snel). Hebben hier super genoten en dan nu de camper uitmesten… hier zijn we wel even druk mee geweest! Daarna de camper ingeleverd en wat ook zeker wat tijd in beslag heeft genomen. Nadat we alles rond hadden en onze laatste inspectie door de camper hebben gedaan zijn we bij ons hotel afgezet. We zijn vandaag nog even op het vliegveld geweest en hebben her en der wat rondgehangen. Daar ook even een hapje gegeten en daarna heerlijk relaxt op bed beland met een goeie film! Niet al te laat slapen want het wekkertje gaat om 3 uur al weer…

Zaterdag 11 februari
Ons record voor de vakantie!!! Vandaag 3 uur uit bed.. en op naar het vliegveld. En tja….dan begint het wachten weer. Gelukkig ging hier alles vrij vlot en zaten we dan ook zo in het vliegtuig naar Australië. Het was een korte vlucht van ongeveer 3.5 uur. In tegenstelling tot onze verwachting regende het in Melbourne Nadat we rond een uur of 9 in het hotel waren hebben we onze spullen gedropt en zijn we direct de stad in gegaan. Melbourne voelt aan als een groot dorp.. er hangt een goeie en vriendelijk sfeer in de stad. Gelukkig zit ons hotel 10 min lopen van het centrum en waren we dus al gauw in het hart van de stad! Hier hebben we Jos even een nieuwe look gegeven, heel wat dollars lichter hebben we nog een poos door het centrum geslenterd. Omdat we van plan waren om ’s avonds het nachtleven van Melbourne te onderzoeken, vonden we het beiden wel verstandig om een paar uurtjes te gaan slapen… Die paar uurtjes werden er veel. Tegen 12 uur zijn we even wakker geweest; we waren er al snel over uit dat de stad niks meer werd. Jos:“Blijven liggen?” Ik:“Jup” … en weg waren we weer…

Zondag 12 februari:
Na al die uren slaap is het niet zo gek dat we allebei rond 7 uur klaarwakker zijn. Vanwege het tijdverschil met Nederland een mooie gelegenheid om Skype aan te gooien. Na een poosje bijgepraat te hebben met het thuisfront besluiten we allebei de schoenen aan te trekken om nog een stukje van Melbourne te zien. Jos gaat hardlopen en ik maak een mooie wandeling langs het water. We zijn allebei nog niet terug bij het hotel als we er alweer op uit trekken. Dit keer met de tram richting een grote markt. Tot onze verbazing zit de tram voller dan vol, niet wetend waar de tram ons echt naar toe zal brengen! Bij de laatste halte aangekomen ziet het er zwart van de mensen! Er is een groot festival gaande. Allerlei optredens, kraampjes en attracties … Bij 1 van de optredens ontmoeten we twee meiden uit Australie, die ons de rest van de dag op sleeptouw nemen. Ze laten ons de highlights van het festival zien, vertellen van alles over Aussie en regelen een slaapplek voor als we richting het noorden gaan… hoe handig en gezellig!? Met een biertje in de hand genieten we op het strand van de ondergaande zon en de muziek. Melbourne is top! We waren voor de maandag thuis…….

Maandag 13 februari:
Het maandaggevoel heerst een beetje; uit bed komen is een hele opgave en we zijn niet echt vooruit te branden. Maar we zullen wel moeten, de camper wacht op ons. Spannend! Weer zo’n villa op wielen of moeten we het dit keer doen met… ‘wat minder’? Apollo gunt het ons deze vakantie wel! Dezelfde bus, alleen met wat extra snufjes. Wij blij, iedereen blij! Zo hoeven we alleen maar op een knopje te drukken en dan schuift ons bed uit… Redelijk nutteloos, maar wel leuk!
Voordat we het weten zijn we weer helemaal geïnstalleerd; de boodschappen zijn gedaan, spullen liggen weer op de juiste plek en met de kaart in handen zijn we weer onderweg. Kom maar op, Australie! Wij zijn er klaar voor! Vanaf Melbourne richting de Great Ocean Road gereden, zodat we morgen echt kunnen beginnen aan ons avontuur in Aussie! Maar eerst slapen…

• 15 Februari 2012 - 08:12

Janita:

Blijft leuk om jullie te volgen. Maar realiseren jullie je wel dat de helft er al weer op zit ?
    Gaan jullie nog naar drovers run ?

• 15 Februari 2012 - 12:07

Milou:

Klinkt weer erg leuk en wat super vet dat je in die tank mocht rijden heej! Echt heel stoer.. Weer boel leuke dingen meegemaakt!
    x Milou

• 15 Februari 2012 - 17:36

Ma En Pa:

Zoals gewoonlijk weer een mooi reisverslag
    Jos je ziet er stoer uit in zo,n zwempak en een half baardje maar laat op de foto je tong eens binnenboord het is afschrikwekkend
    dit iedere keer te zien zo,n lap.
    groetjes

• 16 Februari 2012 - 19:19

Mams:

Hai, 't was wel weer de hoogste tijd voor een up-date. Leuk met die foto's erbij. En Jos: je ouders schrijven wel over je tong, maar ik vraag me meer af: wat zit er op??? Is dat nou echt een spin of lijkt dat zo??
    Hoop dat er in Australië meer internet te gebruiken is...

• 19 Februari 2012 - 19:56

Nichtje Flo:

Ha jos!!

Wat cool zeg om al die foto's te zien en je verhalen te lezen! Echt genieten daar en wat doen jullie veel zeg! Jullie halen echt alles eruit wat erin zit hè! Gaaf zeg, ennu, ik vind die baard en die tong wel leuk staan op die foto hoor! Zo ben je nou eenmaal hè neeffie van me! Have fun!
    Groetjes, Florence en van mn ouders krijg je ook de grunten!

• 26 Februari 2012 - 07:47

Pa Spides:

Bedankt voor de wekker,
    alvast gefeliciteerd,
    mochten we morgen geen contact kunnen krijgen,
    het gevraagde is geregeld,
    komt goed schatje.
    Veel plezier daar in Sidney en omstreken.

• 26 Februari 2012 - 20:06

Ma:

Jos heel hartelijk gefeliciteerd met je vejaardag. en een dikke kus van je moeder. Ilse natuurlijk ook gefeliciteerd met je reisgenoot.
    Zie uit naar weer wat nieuwe foto,s en een leuk verhaal van jullie. Een fijne dag en geniet maar weer van alles wat er te genieten valt.
    liefs xxx

• 26 Februari 2012 - 21:27

Mams Van Ilse:

Jos, van harte met je 24e verjaardag, een beter begin van een nieuw levensjaar kun je toch niet bedenken lijkt mij: vrijheid, een mooi land en lekker ver weg van alle knuffels en zoenen voor je feestdag :)

• 27 Februari 2012 - 15:50

Tante Van Ilse:

Hoi Jos gefeliciteerd met je verjaardag, hopelijk smaakte het ontbijt op bed!
    groetjes Ina